Az E-Group ICT Software Zrt. egy 25 éves múltra visszatekintő, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat, székhelye Buda szívében található. Elődjét 1993-ban alapította a jelenleg is a céget vezető CEO, Kuthy Antal, valamint egykori egyetemi társa, Nagy András, aki a kezdetektől fogva CTO-ként tevékenykedik a cégnél. Jelenlegi formájában a vállalat 2006-os bejegyzését követően működik. Magyarországon Budapesten kívül további két városban működtet irodát– Pécsen és Miskolcon. Az E-Group életében meghatározó szerepet tölt be kiterjedt külföldi kapcsolatrendszere, melyből a legjelentősebb a Közép-Kelet Európai régió. Továbbá számos rangos műszaki egyetemmel folytatott közös projekt, valamint az EU különböző innovációval foglalkozó szervezeteivel történő együttműködéssel is egyaránt jelentős szerepet tölt be a cég életében. Az E-Group „specialista megoldásszállító”. Magasan képzett fejlesztői csapatából a kollégák nagyjából 10%-a doktori fokozattal és 80%-a egyetemi mesterdiplomával rendelkezik. 

A legfontosabb tevékenységi körbe tartozik a tranzakciókezelés, elektronikus azonosítás, SLA szolgáltatások és „Smart Platform”-ok fejlesztése. Ügyfelei a pénzügyi, banki, kormányzati, valamint energetikai szektorból kerülnek ki.  Fontos továbbá a kutatás-fejlesztési tevékenység, melyet több neves magyarországi egyetemmel tartott szoros partneri együttműködés segít. Jó példa erre az InnoHealth DataLake projekt. 

A cég alapértékei közé tartozik a vállalat feletti alapítói felügyelet. Cégünk kifejezetten kihívás kereső, nagy jelentőségű projekteket vállal, egy-egy új projekt megvalósításánál pedig a hangsúly az innováción és a kutatáson van. A kreatív szenior csapat és az iparág-specifikus szaktudás nem csupán versenyelőnyt jelentenek, de erős alkupozíciót is biztosítanak a különleges megrendelői igények felmerülése esetén. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatok ápolása és fejlesztése kritikus fontosságú a cég életében, az évtizedes ázsiai tapasztalatok pedig komoly know-how alapot képeznek.

A Pécsi Tudományegyetem 20 000 fős hallgatói létszámával, 1 600 oktatójával, kutatójával és 10 karával Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Egészen 1367-ig visszanyúló gyökereivel hazánk első egyeteme. 2017-ben ünnepelte az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulóját, amely esemény alkalmából Pécs Városa, a Dél-Dunántúl és Magyarország számára is jelentős jubileumi ünnepségsorozatot rendezett.

Egyetemünk klasszikus értékeket képvisel, egyidejűleg sikeresen alkalmazkodik a jelen és a jövő kihívásaihoz.  Kiterjedt tudásterületet lefedő oktatási kínálatával messze meghaladja Pécs határait. Szekszárdon, Kaposváron, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Zomborban jelentős képzési központja működik.

Képzési rendszerünk

A bolognai képzési rendszer révén a hallgatók részesei lehetnek egy dinamikusan fejlődő, átjárható európai felsőoktatási rendszernek.  A hagyományos főiskolai és egyetemi képzések helyett a diákok előbb alapképzésen (BA, BSc) vehetnek részt, majd mesterképzési diplomát (MA, MSc) szerezhetnek, s ha a tudomány érdekli őket, akár doktori képzésre (PhD, DLA) is jelentkezhetnek.

Kutatás és tudomány a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem az ország egyik legjelentősebb kutatóegyeteme, hatalmas szakmai kutatói bázissal. A Szentágothai János Kutatóközpont a természettudományi és orvostudományi kutatás számos területének ad otthont. Az egyetemi karokon 22 doktori iskola működik, melyek a tudomány és a művészetek széles spektrumát ölelik fel. A Pécsi Tudományegyetem fontos szerepet tulajdonít a tehetséggondozásnak. A szakkollégiumok és tudományos diákkörök célja a diákok tudományos munkájának támogatása.

Egészségügy

Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatója a PTE Klinikai Központja. 29 betegellátó egységével közel 3 000 munkatársával több évtizede nyújt egészségügyi ellátást Pécs város, Baranya megye és a régió lakossága részére, emellett aktív részese az orvostanhallgatók és az egészségügyi szakemberek gyakorlati oktatásának. Szoros együttműködésben dolgozik az Általános Orvostudományi Karral és az Egészségtudományi Karral egyaránt, a magas színvonalú tudást ötvözi a modern egészségügyi módszerekkel.

Egyetemünk klasszikus értékeket képvisel, egyidejűleg sikeresen alkalmazkodik a jelen és a jövő kihívásaihoz.  Kiterjedt tudásterületet lefedő oktatási kínálatával messze meghaladja Pécs határait. Szekszárdon, Kaposváron, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Zomborban jelentős képzési központja működik.